Родителите на Иван Тумбалов молят за помощ чрез писмо
Родителите на Иван Тумбалов молят за помощ чрез писмо / снимка: Дарик - Благоевград

Всички благоевградчани да помогнат за издирването на изчезналия в новогодишната нощ Иван Тумбалов, призовава майката на момчето Мария.

Чрез писмо до Дарик – Благоевград Мария Тумбалова моли хората в областния център да запалят колите си и да проверят вилите си, хижи и бараки. "Ако детето ми е там 16 дни без храна, съчувствие от креслата не помага – или сме хора или сме имитация на хора, сега поне снегът е по-малко. 16 дни са много за оцеляване", пише в писмото си майката на изчезналия младеж.

Това е вторият подобен призив на родителите на Иван.

Миналата седмица отново чрез Дарик те призоваха хората от града да се включат в търсенето на момчето, като проверят вилите си и хижите в околностите. По инициатива на бащата на Иван – Георги Тумбалов, щателно беше проверен и районът на село Бараково. Групата търсила в бившата фабрика за производство на хартия в селото и в околностите.

До момента няма никакво потвърждение на информацията, оповестена преди дни, че Иван е бил забелязан на 9 януари в района на село Мурсалево, Кюстендилско. Сигналът беше подаден от момиче, работещо в заведение там, потвърдиха за Дарик от благоевградската полиция.

18-годишният Иван Тумбалов, ученик в Езиковата гимназия в Благоевград, изчезна в новогодишната нощ. Момчето е с къса черна коса, високо 175 см, облечено с черно брезентово яке, черни дънки и черни боти. Умоляват се всички, които разполагат с информация за изчезналия младеж, да позвънят на телефон 0897 855567 или да сигнализират в най-близкото полицейско управление.