Решават дали педофилът Мартин Карамихайлов да остане в ареста
Решават дали педофилът Мартин Карамихайлов да остане в ареста / netinfo

В Силистренския окръжен съд днес ще се гледа мярката за неотклонение на задържания за снимане и разпространение на детска порнография силистренец Мартин Карамихайлов, съобщиха от съда.

В дома на Карамихайлов през миналата седмица антимафиоти откриха компютърна конфигурация и магнитни носители с  порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. Окръжната прокуратура ще настоява за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража", каза пред журналисти говорителят й Теодор Желев.

Преди дни Районният съд промени първоналачната мярка „задържане под стража" на „домашен арест" за педофила.

27-годишният Мартин Карамихайлов, доброволец към БЧК, беше задържан миналата седмица с порнографски снимки и клипове в Силистра. Той е работил към местната структура на Червения кръст. Спецполицаи са наблюдавали жилището на силистренеца в продължение на два месеца. При обиска са открити и иззети компютър и магнитни носители, съдържащи стотици порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. На част от тях той позирал с насочен нож или пистолет към главите на непълнолетни момчета, на други - ръцете на някои от децата били приковани с белезници.