/ БГНЕС
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи пред журналисти в Министерски съвет, че пет от 17 мостови съоръжения в лошо експлоатационно състояние по магистралите се ремонтират. Три от тях са на магистрала "Хемус", а две - на "Тракия".

Надлез в Казанлък с нужда от ремонт (СНИМКИ)
 
До края на месеца ще започнат ремонтите на още три мостови съоръжения - два по "Хемус" и един на "Тракия", като за целта ще се създаде необходимата организация на движението.
 
Министърът напомни, че миналата година са били ремонтирани седем съоръжения по двете магистрали. Парите за ремонтите на тези мостове са над 130 млн. лева. Министърът напомни, че тези съоръжения са строени преди повече от 45 години и експлоатационният им срок е на път да изтече.

Борисов иска да се ремонтират всички мостове едновременно
 
Министър Нанков каза, че е убеден, че ремонтите ще приключат до първи ноември и при въвеждането на зимното поддържане на магистралите ще бъде възстановено движението на тежкотоварните коли. Останалите мостове според възможностите на бюджета планово ще бъдат ремонтирани в рамките на 2019-2020 г.
 
Министърът направи този коментар, след като с финансовия министър са представили на премиера разчет на необходимите средства за ремонт на мостови съоръжения по магистралите и първокласните пътища, които са в тежко експлоатационно състояние.

Рухна мост в Италия, десетки са загинали (СНИМКИ/ВИДЕО)
БТА