/ БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Николай Нанков и Ивайло Московски да предложат решение, което да дава възможност ремонтите на мостовете по пътната и транспортна инфраструктура да се реализират едновременно. Това съобщи пресслужбата на кабинета, която разпространи стенограма от днешното правителствено заседание.
 
"Знаете, откакто са построени, в България мостовете не бяха ремонтирани по магистралите, имаме по над 120 метра високи мостове и в момента продължаваме да ги укрепваме и да им правим основни ремонти, по "Тракия" и по "Витиня" те са по план. Искам решение и не един по един да ги правим, а едновременно да влезем и да ги правим всички мостове", е отбелязал премиерът на днешното правителствено заседание.

Рухна мост в Италия, десетки са загинали (СНИМКИ/ВИДЕО)

Бойко Борисов
Дарик Варна

„След като видяхме какви са последиците в Италия и Германия, не смея да рискувам да чакам. Ще се намери начин да се финансират ремонтите”, каза по-късно през деня в Провадия министър-председателят.
 
Миналата година е бил направен планов ремонт на седем мостови съоръжения, тази – на пет, но остават 17 в недобро експлоатационно състояние. Те ще бъдат отремонтирани спешно, уточни министърът на регионалното развитие Николай Нанков.
 
Около 130 млн. лв. ще са нужни за ремонта на мостовите съоръжения, които са в тежко състояние. Сред тях не е Аспарухов мост. Неговият ремонт, планиран за тази есен, ще бъде отложен, за да не се затруднява трафикът във Варна.