Ректорът на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите подарява джип. За автомобила могат да участват всички кандидат-студенти за пловдивския ВУЗ. Наградата ще бъде разиграна на томбола, а освен возилото ще бъдат раздадени още 24 награди, сред които лаптопи и смартфони, съобщава NOVA.
 
Ректорът на Висшето училище Димитър Димитров обясни, че учебното заведение честна своята 25-а годишнина. През тези години сме обучили 25 000 висшисти, икномисали сме на държавата 130 млн., каза той. Димитров обясни, че причината за томболата с награди е именно четвъртвековният юбилей на ВУЗ-а.
 

джип томбола ВУЗ
nova.bg

"Студентите от други университети получават стипендии, субсидия от държавата, общежитие. Нашите нищо не получават и решихме за 25-годишнината да ги зарадваме с 25 подаръка, между които и джипът", каза Димитров. Не виждам нищо срамно студент да получи джип, особено ако е фермер и да си прави с него бизнеса, каза Димитров.
 
На въпрос защо возилото е на показ в центъра на Пловдив, а не на територията на ВУЗ-а и този ход с цел реклама ли е, ректорът обясни, че по споразумение с общината решили да афишират юбилея и да научат пловдивчани за Висшето училище. "Това е ПР-дейност по повод на 25-годишнината, защо да не използваме".
 

джип томбола ВУЗ
nova.bg

Според Димитров ПР-акцията няма да доведе до наплив и привличане на студенти, защото кандидат-студентите решавали къде да учат още в началото на последната си година от средното образование.
 
Броят на кандидат-студентите във ВУАРР не е нараснал в сравнение с миналата година, категоричен е ректорът.
 
nova.bg