Разкрито е тялото на единия затрупан строител във Велико Търново
Разкрито е тялото на единия затрупан строител във Велико Търново / netinfo
Разкрито е тялото на единия загинал работник, затрупан в строителен изкоп във Велико Търново. Откопаването на трупа продължава. Второто тяло остава затрупано под метри пръст.

Екипи на пожарната, Гражданска защита и строителна фирма „Стима” извършват работата по изваждане на телата. Това става бавно заради продължаващото срутване на земни маси на улица „Зеленка” 24, където се разигра трагедията.

За да се предотвратят други инциденти, непрекъснато се укрепва мястото, където копаят екипите копаят. Двама алпинисти от отдел „Аварийно-спасителни дейности" към Гражданска защита опитват да се спуснат с въжета от прозорците на стара запустяла сграда, която се намира над изкопа, за да разчистят пръстта, надвиснала над единайсетметровия ров.

Става въпрос за изключително груба човешка немарливост и грубо нарушение на строителните норми, каза кметът на Велико Търново Румен Рашев, който разпореди да бъдат отменени всички тържества за празника на града – 22 март.

Строежът е бил спрян със заповед на Регионалната дирекция за строителен контрол заради липса на необходими документи и предвидени укрепителни работи.

Други новини от Велико Търново