Отстраниха полицейски началник, след кадрите, свързани с Венци Боксьора
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков направи изявление пред медиите, като коментира скандала „Пандора Пейпърс“. Относно него той каза, че: "трябва да се изследват фактите от службите в страната. За съжаление отново ще вървим след събитията“.

Той коментира също и случая с Арсенал. "В Арсенал са задържани лица, които са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение".

Относно темата с изборите, Рашков поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с изборите от 11 юли. "В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС иначе няма да получи отопление през зимата", това коментира пред журанлисти министър Рашков.

"Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи във връзка с изборите от 11 юли, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея. Тази статистика е приготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази, като "репресия" и  "антидемократичност", което е свързано с моето име. Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от произволно хвърлени обвинения", каза още Рашков.

"При положение, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна, то МВР, който е един от органите, който може да противодейства на тези действия, сега няма да действа така, както бяха действали до този момент предишните министри на вътрешните работи - Терзийски и Младенов. Ние статистически доказваме, че към онзи момент тези министри, които са били пряко подчинени на Борисов, не са извършили абсолютно никаква дейност във връзка с изборите, които са били провеждани в онзи период, с изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Божков и партията на Цветан Цветанов", каза Бойко Рашков.

"Към 11 юли ние сме започнали разследване към близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ - ДПС", разясни още Рашков.

"От началото на юли до средата, благодарение на засилената активност на полицейските органи в страната, ние, както никога досега, имаме нулева престъпност в този период", каза служебният вътрешен министър.

Рашков направи коментар и относно случая с Венци Боксьора. Той каза, какви мерки е предприел относно този казус. „До момента съм отстранил началника на 2-о РУ, защото не може един началник да не е знаел, че в неговия район е имал лица, които се занимават с наркотици и пребиват хората. Неговите служители са бездействали“, твърди Рашков.