Вежди Рашидов
Вежди Рашидов / БГНЕС
Не искате ли и Вие, като мен, да живеем в еволюция, а не във вечна революция, пита творецът
Председателят на парламентарната Комисия по култура и медиите Вежди Рашидов написа отворено писмо до президента Румен Радев.

В писмото си Рашидов припомня на президента за тяхното посещение в Турция по повод встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Ердоган.

"На летището проведохме един човешки разговор за бъдещето на България, за уважението към институциите, за обикновените неща и това че сме съграждани - родени сме в един и същи град", пише Рашидов. Казва, че тогава си е дал дума, че по никакъв повод няма да си позволя негативни реакции нито към Радев, нито към президентската институция.

"Но днес съм свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността", пише още Рашидов.

Спомнете си трудните моменти на Петър Младенов с демокрацията, на Желю Желев с Андрей Луканов, на Георги Първанов (за когото смятам, че може би е най-успешният президент, който сме имали в прехода) с Иван Костов, на Петър Стоянов със Симеон Сакскобургготски, на Росен Плевнелиев с Пламен Орешарски, пише още Рашидов до настоящия президент.

Той отправя редица въпроси към Радев: "Къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията? Не е ли това истински проблем на националната сигурност? Нали Съветът за национална сигурност е един от основните инструменти за решаване на кризи и постигане на съгласие в обществото. Аз питам не сме ли ние всички български граждани, не сте ли Вие нашият президент? Не искате ли и Вие, като мен, да живеем в еволюция, а не във вечна революция?

Моля Ви, господин президент, влезте си във функциите и извадете държавата от този врящ котел, защото тази държава е на всички ни", завършва писмото си Рашидов.