Широка коалиция срещу ГЕРБ и двете ДПС-та предложи в първия си коментар Радостин Василев, председател на партия "МЕЧ", която за пръв път ще бъде парламентарно представена след вчерашните избори.

Според него може да се сформира такова мнозинство, в което да участват между 140-150 народни представители.

Радостин Василев и неговият „МЕЧ“: Голямата изненада на изборите
 

Радостин Василев МЕЧ
БГНЕС


"Отговорност на ПП-ДБ, които ще получат втория мандат, е да поканят всички останали, за да се сформира мнозинство срещу Борисов, Пеевски и Доган. Това мнозинство ще се окомплектова с антикорупционно законодателство, с отстраняване на Сарафов, с абсолютна атака към ВСС. Ако ПП-ДБ седнат на масата с ГЕРБ, с ДПС или с ИТН само, това означава, че те предпочитат скутовете", заяви още лидерът на МЕЧ.

Радостин Василев обаче постави условие, за да подкрепи мнозинството, което той самият предлага - "МЕЧ" да получи МВР, а той "няма нищо против да бъде министър на вътрешните работи".
 

Радостин Василев МЕЧ
БГНЕС


"За да въдворим реда, който обещахме на нашите избиратели. Сигурен съм, че когато министерството на вътрешните работи е при нас, ние можем да покажем на народа, че държавата не е изцяло купена и ще има операция "Чисти ръце" - заради това искам МВР. И ако някой се осмели да свали това правителство заради действията на министерството на вътрешните работи, той ще е позорен и ще загуби цялата си политическа подкрепа", обясни Василев.

Аз се позиционирам винаги срещу мафията, така, че Борисов и Пеевски ще са срещу нас и ще има бой, заяви Василев, запитан как вижда партията си в 51-ото Народно събрание. И добави, че все пак не изключва възможността "Алианс за права и свободи" (на Доган) също да се включи в мнозинство срещу Пеевски.

Сблъсъкът в лидерския 25 МИР: Бойко Борисов триумфира с категорична победа
 

Радостин Василев МЕЧ
БГНЕС


Самият Василев не скри, че вярва, че някой ден "МЕЧ" ще получи пълната власт да управлява. И обеща, че тогава ще има Министерство на справедливостта. "То ще обединява всички силови структури - ГДБОП, ДАНС и тн."

За сега обаче "МЕЧ" планират да предложат да отпадне депутатския имунитет.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня