Румен Радев
Румен Радев / БГНЕС
Президентът Румен Радев изразява съболезнования по повод кончината на Великия магистър на Суверенния Малтийски орден фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В съболезнованието до временния лейтенант на Малтийския орден - Великия командор фра Руй Гонсало до Вайе Пейшото де Вийас Боас, президентът Радев подчертава, че отдадеността на Негово Височество на каузата на благотворителността и взаимната помощ между хората оставя трайна следа в историята на отношенията между България и Суверенния Малтийски орден.
 


"Разговорите, които проведохме по време на държавното посещение, което той осъществи в България през декември 2019 г., оставиха ярък спомен не само за ролята му на лидер и държавник, но и за човечността и добротата на една забележителна личност", заявява Румен Радев.

В писмото държавният глава изразява надежда, че отношенията между България и Суверенния Малтийски орден ще продължат да се развиват в духа на визията, оставена от фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето. "В тези дни на върховни изпитания за човечеството неговите завети стават особено ценни", отбелязва държавният глава.