/ dariknews.archive
15 работници от месопреработвателно предприятие в Пазарджик са приети в Областната болница на град с хранително натравяне.

Групата постъпила залпово вчера, след като един по един пострадалите започнали да проявяват характерните признаци. Прегледани са 27, но двама са изпратени за домашно лечение, тъй като са отказали да останат в болница или са били в по-леко състояние.

Всички натровени вчера са били на смяна във фирма "Екомес", чиято база е в пазарджишкото село Величково. Обядвали са с готвена храна - пиле с картофи, доставяна на кетъринг от пловдивска фирма. Малко по-късно започнало да им прилошава и били закарани в Спешно отделение. Там са прегледани от инфекционист, но още не е изолиран причинителят.

Собственикът на фирмата Ангел Добрев каза, че от около година ползват услугите на фирмата за кетъринг и досега не са имали никакви проблеми. Изненадан е и е притеснен - цяла смяна работници са извън строя. Категоричен е, че ще търси друг доставчик на готова храна за обяда на персонала си.

От предприятието веднага са подали сигнал до Агенцията по храните и РЗИ. Инспектори са започнали проверки и изследвания и в двете фирми, резултатите ще бъдат оповестени по-късно. За инцидента е уведомена и централата на ведомството.