протест
протест / БГНЕС
Протест пред Министерския съвет
96509
Протест пред Министерския съвет
  • Протест пред Министерския съвет
Стотици излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за оставка на правителството. Зад искането застанаха БСП, Българска пролет и Възраждане. Формален повод е сделката за ЧЕЗ, но протестиращите се обявиха против цялата система на управление.

Петкова: Никой от кабинета не знаеше какъв ще бъде изходът от сделката за ЧЕЗ

Една от протестиращите бе кандидатът на БСП от последните кметски избори за кмет на село Гаганица Антоанета Лазарова. "Животът в селата вече е непоносим и затова сме тук. Там хората умират гладни, недохранени, болни и недолекувани, в чужди дрехи. Затова сме тук днес", заяви тя.

Протест
БГНЕС


Оставката на Теменужка Петкова няма да бъде приета
С българските знамена, плакати "Спаси България от корупцията", „Суджукгейт вреди на вас и на всички около вас” и скандирания протестиращите поискаха оставката на правителството. Те разказаха, че се притесняват от начина, по който се случва сделката за ЧЕЗ. Но изтъкнаха и още една причина  „ситуацията из страната е много тежка и корупцията е завладяла всички нива”. Към тях се присъединиха и депутатите от левицата, но и други формации ги подкрепиха.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов посочи, че правителството се е обърнало срещу българите. "На нас българите ни омръзна от престъпленията на управляващия престъпен режим. В България управлява режим, ние нямаме демократично правителство", каза той.  
 

протест
БГНЕС

Гинка Върбакова е съгласна държавата да влезе в сделката за ЧЕЗ (ВИДЕО)

Критиките към правителството бяха продължени от депутата от левицата Елена Йончева. "Групировката ГЕРБ изкупува стратегически за нашата национална сигурност обекти. Електроразпределението днес, утре ще бъде топлофикация, в други ден - водата. Те превръщат всеки един от нас в заложни", обяви Йончева.

Протестиращите започнаха подписка за прекратяване на сделката с ЧЕЗ. И се заканиха всеки ден да протестират.