градски транспорт
градски транспорт / БГНЕС
Във връзка с празничните събития, шествия и церемонии в София се въвеждат промени в движението днес, предупредиха от Центъра за градска мобилност.

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства и колите на обществения транспорт от 10:30 до 12:00 ч. на 24 май 2022 г., по:

- бул. „Васил Левски” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Оборище“;

- бул. „Васил Левски” между ул. „Оборище“ и бул. „Янко Сакъзов”, с изключение на тролейбусите;

- ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и пл. „Св. Ал. Невски”, с изключение на тролейбусите;

- ул. „Шипка” между бул. „Васил Левски” и ул. „Кракра”.

От 10:30 до 12:00 ч. на 24 май 2022 г. се променят частично следните маршрути:

Електробусна линия № 9 (в посока ул. „Ген. Гурко”): от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” обратен завой пред Национален стадион „Васил Левски”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута. Електробусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута. Линията ще работи по действащите разписания.
Автобусна линия № 280 (в посока СУ „Св. Климент Охридски”): от бул. „Цариградско шосе” наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по ул. „Ген Гурко”, надясно по бул. „Васил Левски”, надясно по бул. „Цар Освободител” и по бул. „Цариградско шосе” по маршрута. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута. Линията да работи по действащите разписания.

Тролейбусни линии № 1, 2 и 8: от Пета градска болница/ж.к. „Бъкстон”/ж.к. „Гоце Делчев” по маршрутите до кръстовище бул. „Васил Левски” – бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по ул. „Ген. Гурко” и наляво по бул. „Васил Левски” по маршрутите.

Тролейбусни линии № 3, 4 и 11: от УМБАЛ „Св. Анна“/ж.к. „Дружба-1/2“ по маршрутите до кръстовище бул. „Цариградско шосе“ - бул. „Цар Освободител“ – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, надясно по ул. „Ген. Гурко“, надясно по бул. „Васил Левски“, надясно по бул. „Цар Освободител“ и по маршрутите.

Тролейбусите от линия № 1, 2, 3 и 4, преминали към ж.к. „Левски Г“ и ж.к. „Хаджи Димитър“ преди затваряне на участъка, ще се движат по маршрут: от ж.к. „Левски Г” и ж.к. „Хаджи Димитър” по маршрутите си до кръстовище ул. „Оборище”- бул. „Васил Левски”, надясно по бул. „Васил Левски” и надясно по бул. „Княз Александър Дондуков” по маршрутите;

Тролейбусите от линии № 8 и 11 преминали в участъка между пл. „Васил Левски” и пл. „Сточна гара” преди затварянето, изчакват на пл. „Сточна гара”.

Няма да има платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зона на 24 май.