Прокуратурата проучва порнофилм, поругал националните ни символи
Прокуратурата проучва порнофилм, поругал националните ни символи / netinfo

Порнофилм с участието на непълнолетно момиче, заснет в България, за който Дарик ви информира още преди няколко месеца, се разпространява в интернет. Това съобщи началникът на сектор „Компютърни престъпления” в Главна дирекция за борба с организираната престъпност Явор Колев.

Разследването по случая тече още от лятото, след като журналисти от Дарик откриха филма „Малки български мръсници”, поругаващ родните национални символи в интернет, и сигнализираха за това в ГДБОП.

В последствие антимафиотите установиха, че по време на снимките изпълнителката на главната роля е била на 17 години. Според експерти на ГДБОП лентата е направена напълно нелегално. Продуцентите пък попадат под ударите на поне 5-6 точки от закона у нас. Според Явор Колев обаче единствено бързата реакция на журналистите от Дарик е помогнала за разкриването на престъпната дейност. Ето какво каза Колев:

„Започнахме разследването, както ви казах, с този сигнал на Дарик и излязоха интересни факти. От една страна, това е участието на български граждани, един филм, който е сниман на българска територия, бих казал съвсем криминално е сниман, тъй като нито една от държавните институции не е информирана за това, че на българска територия ще се снима такъв филм. А знаете, че има и текстове в Наказателния кодекс, които категорично криминализират едно такова деяние”.

От Главна дирекция за борба с организираната престъпност съобщиха още, че главната героиня във филма е била убедена да участва в него от свой съученик в 10-ти клас. За снимките в порнопродукцията момичето е взело около 900 евро.

Разследващите са установили, че филмът е сниман близо до Хасково и в няколко хотела в курорта Златни пясъци. На обложката на филма е било заснето момичето, което седи върху кофичка кисело мляко и е стъпило върху герба и националното знаме на България. Филмът е продуциран от френско филмово студио, като е установено, че има и други подобни български филми, снимани от същите продуценти.

Участниците във филма са разказали при разпитите в ГДБОП, че са били поканени в началото да се снимат в еротични фотосесии за бельо. Установени са общо 18 участници във филма, от които 8 са французи, 8 българи и една украинка, която живее в България.

Филмът „Малки български мръсници” в момента се разпространява съвсем свободно в специализираната търговска мрежа в Европа и чрез интернет сайт в целия свят, съобщиха от ГДБОП. Цената му била около 30 евро.

Полицията е предала материалите по случая на прокуратурата, като се очаква собственикът на френското студио, продуцирало филма, да бъде привлечен под отговорност.