Проф. Божидар Димитров призова да забранят продавачите на царевица по плажовете, може да са терористи
Проф. Божидар Димитров призова да забранят продавачите на царевица по плажовете, може да са терористи / Sofia Photo Agency, архив

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров настоя дейността на продавачите на царевица по плажовете у нас да бъде забранена.

Военния министър имал информация за внедряване на терористи в потока мигранти

Радикалният му призив идва след информациите от италианското разузнаване за нова серия от атентати, които терористи от "Ислямска държава" планирали по плажовете на Европа, дегизирани като продавачи на сладолед и сувенири. При атаките щели да стрелят с автомати по претъпканите плажове, да взривяват шахидски колани и бомби, скрити под шезлонги.

Пред Дарик Бургас проф. Димитров обяви: „Какво може да се случи у нас - видиш циганин да продава царевица на плажа и изведнъж... всичко изригва. Трябва да ги забранят. И бурките трябва да забранят, всичко“.

Гражданските арести са провокация към МВР, категорична е Бъчварова

Няма бежанци в България. В момента, в който тези индивиди преминат незаконно българската граница, автоматично се превръщат в престъпници. Те не са мигранти. Не споменавайте тази дума, не ги легитимирайте“, заяви още професорът.

Божидар Димитров не отстъпи от позицията си в подкрепа на гражданските отряди по границата, но уточни, че действията им трябва да бъдат регламентирани.

Други новини от Бургас