/ Георги Димитров
Към момента парламентарната група (ПГ) и Националният съвет на "Продължаваме Промяната" (ПП) са се обединили около името на Асен Василев за премиер. Това каза депутатът от партията Радослав Рибарски в отговор на въпрос на журналисти в кулоарите на парламента дали формацията е готова да изпълни искането на "БСП за България" за това, че ПП трябва да предложи кандидат за министър-председател. Социалистите получиха третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

След консултациите: Сигнали за реконструиране на коалицията и ново правителство (ОБЗОР)

"Към момента мандатоносителят казва, че е напълно справедливо най-голямата ПГ да предложи премиер", каза Рибарски.

Попитан за условията за реализиране на мандата, депутатът отговори, че единственото условие, което вълнува целия български народ, е справяне с корупцията и реформите в съдебната власт. Във връзка с предложението на ПП сегашният вътрешен министър в оставка да оглави Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Рибарски каза: „Считаме, че г-н Рашков е идеален за справяне с тази материя – антикорупция“. По думите му трябва да се види как протичат разговорите.

Според Рибарски по-голяма част от обществото очаква да има кабинет и Народното събрание да работи.

Тошко Йорданов не смята, че Минчев може да бъде премиер

"БСП за България" и ПП проведоха разговори за съставянето на кабинет преди ден. Днес предстоят консултации между левицата и "Има такъв народ".
БТА