Признаха за жестокото убийство в село Извор
Признаха за жестокото убийство в село Извор / netinfo

25-годишен мъж от Пловдив и 20-годишно момиче от близкото до града с. Първенец са задържани и са направили самопризнания за убийството на доцента от Техническия университет Мирослав Маринчев.

Двамата заподозрени са арестувани още в четвъртък вечерта, само ден след престъплението, а вчера са разпитани и пред съдия, подчерта директорът на Областната дирекция на вътрешните работи комисар Ангел Рангелов. Припомням, че 52-годишният преподавател от ТУ – Пловдив бе намерен с множество прорезни и прободни рани пред вилата си в с. Извор.

Девойката, за която е установено, че е познавала жертвата, е вероятният подбудител и помагач в извършването на жестокото убийство, смятат от полицията. Разследващите работят по версия за користни мотиви, тъй като е известно, че доц. Маринчев активно е търгувал с имоти и е наследник на богата пловдивска фамилия. По-вероятно е обаче убийството да е провокирано от опит на разведения университетски преподавател да направи момичето своя любовница, научи Дарик. Има данни, че 20-годишното момиче и арестуваният млад мъж са били двойка и не е изключено тя да се е оплакала от задявките на доцента.

Убийството е било извършено с метална тръба и нож, но към този момент те не са открити. Въпреки това, от полицията са категорични, че срещу младия мъж и момичето има събрани достатъчно доказателства. Предстои извършването на следствен експеримент, назначени са и няколко експертизи.