Привикват директорката на Немската гимназия заради протест на ученици
Привикват директорката на Немската гимназия заради протест на ученици / снимка: БГНЕС, архив
Привикват директорката на Немската гимназия заради протест на ученици
81771
Привикват директорката на Немската гимназия заради протест на ученици
  • Привикват директорката на Немската гимназия заради протест на ученици

Проблемът в Немската гимназия в София отдавна е наличен и директорката на училището ще бъде извикана на среща в Министерство на образованието.

Това обяви образователният министър Тодор Танев във връзка с протеста на ученици от школото в първия учебен ден.

Поводът за недоволството на децата е пенсионирането на учителя по география Григор Димитров, който учениците наричат Грегъри.

Възпитаниците на елитното училище са направили подписка за освобождаването на директора Вера Кантарджиева. По думите на Танев е вероятно директорката на училището „да се е изморила след толкова години на този пост".

По думите на Тодор Танев директорката на Немската гимназия Вера Кантарджиева ще бъде поканена на среща в министерството.

„Мисля, че проблемът в тази гимназия отдавна е наличен и не знам защо не са вземани мерки преди. Спомням си как преди години директорката поздрави учениците по този начин: „Ние сме най-доброто училище и единственото, което важи от „Калотина" навън. Аз не деля българските училища, нито приемам директорите да казват кое българско училище е единственото, което е европейско. Ще имам среща с моята колежка от немската гимназия, вероятно е доста изморена вече от толкова години работа на този пост", каза Танев.

Той заключи, че в гимназията има делене на „най-добра паралелка", на „средно добра" и на „изоставащи". Той определи това като абсолютно недопустимо.