Президентът на ПФК “Беласица” ще обжалва задържането в Солун
Президентът на ПФК “Беласица” ще обжалва задържането в Солун / снимка: Gong.bg

Президентът на ПФК "Беласица" – Костадин Хаджииванов ще обжалва в съда в Солун европейската заповед за задържане и екстрадиция в Германия. Това съобщи за Дарик Иво Стефанов, негов адвокат и съпартиец в петричкия Общински съвет.

Футболният бос, популярен с прякора Коце Маца, ще бъде изправен пред съда в Гърция в близките дни. Хаджииванов вече е наел адвокат от Солун.

„Когато гръцките магистрати постановят постоянна мярка "задържане под стража" ще бъде предприета процедурата по екстрадиция. Допуска се и вариант съдът в южната ни съседка да не уважи европейската заповед и да откаже екстрадиция на Хаджииванов в Германия”, коментира адвокат Иво Стефанов.

Стефанов, запознат изцяло с фирмените дела на Костадин Хаджииванов, заяви, че явно е станала някаква нелепа грешка, тъй като довереникът му не е участвал в канал за контрабанда на цигари в Германия.

Иво Стефанов недоумява защо трети ден българската държава и в частност МВР отказват да дадат официална информация, относно причините и обстоятелствата по задържането на Хаджииванов.

Футболният бос бе задържан в Солун. По данни на разследващите той е замесен в нелегален трафик на голямо количество цигари в Англия. Контрабандната пратка е конфискувана в Лондон преди повече от месец. Полицейски източници съобщиха, че цигарите са експортирани от фирма, в която Костадин Хаджииванов има участие.