"През следващите 5 седмици Народното събрание има да изпълни три изключително важни задачи за държавата - да приеме навреме Държавния бюджет за 2024 г., да направи дългоочакваните промени в Конституцията и да започне процедурата за избор на новата Антикорупционна комисия". Това каза преди редовното правителствено заседание премиерът Николай Денков.

"Днешният отказ на НС да стартира своята работа се надявам да бъде момент на слабост, свързана с това, че всяка от партиите трябва да преосмисли резултатите от изборите и да види как ще продължи напред", заяви Денков.

По думите му действията на партиите през следващите дни ще покажат кои от тях се интересуват само от партийните си интереси, и кои се интересуват от съдбата на България. Надявам се, че те ще намерят правилния начин, за да можем да продължим напред", подчерта той.

Денков подчерта, че Министерският съвет ще продължи да работи и да изпълнява своите задачи и ангажименти, като това да бъде приет актуализираният план за приемане на еврото от 1 януари 2025 г.