/ БГНЕС
Преизбраха Борисов за лидер на ГЕРБ
95334
Преизбраха Борисов за лидер на ГЕРБ
  • Преизбраха Борисов за лидер на ГЕРБ
С пълно единодушие делегатите на Четвъртото Национално събрание на ГЕРБ преизбраха за свой лидер Бойко Борисов. Всички делегати са подкрепили единствената кандидатура за поста председател на партията - тази на Борисов.

ГЕРБ се събра на партиен форум

На настоящите си постове като заместник-председатели на партията остават Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Изпълнителната комисия на партията се запазва в почти непроменен състав. Единствено на мястото на правосъдния министър Цецка Цачева влиза депутатът от шеф на здравната комисия в НС Даниела Дариткова.

Димитър Главчев пък оглави Контролната комисия на ГЕРБ. Очакваше се той да получи висок пост в ръководството на партията, след като на фона на редица скандали, свързани с опозицията в парламента, подаде оставка като председател на 44-ото НС миналата седмица.

На партийния си форум ГЕРБ прие декларация, в която се казва, че партията по никакъв начин няма да се коалира и няма да управлява след бъдещи избори с БСП.

ГЕРБ неведнъж е заявявал, че никога не са били водени разговори за съвместно управление с БСП, подобна коалиция е невъзможна, отсичат от управляващата партия в документа.
 
Горанов: Управляваме с отговорност, когато намерим грешка, търсим начин да я поправим

"От трибуната на върховния ни политически форум заявяваме категорично, че не желаем да се коалираме с БСП днес и в бъдеще, защото: имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България; имаме различни представи за политически морал и ценности; ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа", се казва в декларацията.
Пълно единодушие бе демонстрирано по отношение на взетите на форума решения.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че правителството трябва да изкара пълния си мандат и обвини опозицията и всички, които искат предсрочни избори по време на българското председателство на Съвета на ЕС, което е през първата половина на следващата година, че това би разклатило стабилността на държавата, а освен това ще струва и едни 50 млн. евро.

Също така Борисов изтъкна, че сега е моментът с общи усилия да се придвижи напред темата Западни Балкани, като по думите му "това устройва всички“.