Предлагат парламентът да избере Националното бюро за контрол на СРС
Предлагат парламентът да избере Националното бюро за контрол на СРС / Sofia Photo Agency

Предлагат през тази седмица парламентът да избере Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства /СРС/.

В проекта за програма е включен и проект на решение за приемане на процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет.

Парламентът предстои да гласува на първо четене два проекта за промени в Закона за физическото възпитание и спорта, както и на промени в Закона за младежта. Депутатите се очаква да обсъждат на второ четене промени в Кодекса за социално осигуряване и в Закона за специалните разузнавателни средства. В програмата за тази седмица е и второто гласуване на изменения на Закона за хазарта.

В програмата е и второто четене на Законопроект за икономическите и финансови взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим и техните действителни собственици, внесен от Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС, посочва БТА.

В проектопрограмата е и проект на решение за създаване на Временна комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс, както и второ гласуване на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Предвидено е в петък да има парламентарен контрол.