Предизборната кампания на НДСВ ще бъде изнесена по региони
Предизборната кампания на НДСВ ще бъде изнесена по региони / netinfo
Предизборната кампания на НДСВ ще бъде изнесена максимално по регионите. Това заяви в Девня министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

За предстоящите избори той коментира, че партията е по-спокойна, защото е в подем. Оказа се, че НДСВ вече има твърд електорат, който преди беше малко по-аморфен, обясни министърът. Той коментира още, че са започнали обученията на членовете на секционните избирателни комисии по области.

На хората трябва да се обяснява, че дори да не изберат кандидат преференциално, бюлетината им си остава действителна. В софтуера за провеждането на изборите ще има промени, каза още министърът. С него Централната избирателна комисия вече е подготвила обществената поръчка за целта.

Министърът на държавната администрация бе гост на традиционните конни надбягвания по случай Великден, които се проведоха в квартал "Повеляново", край Девня. В кушиите участваха 43 коня. Сред състезателите имаше представители от Бургас, Ямбол, Силистра, Балчик и Варна.