След като първо обяви публично и в официална кореспонденция до Комисията по правни въпроси желание да бъде изслушан, днес Иван Гешев не се яви пред народните представители.

Гешев поиска да не бъде изслушван днес в правна комисия, депутатите обаче оставиха точката в дневния ред

Стою Стоев е отправил запитване до прокуратурата кога може да бъде изслушан настоящият главен прокурор, съобщиха от ПП-ДБ, чийто представител ръководи правната комисия.

Представители на "Продължаваме Промяната-Демократична България" настояват изслушването да се проведе в кратък срок, изтъкват от коалицията.

Гешев изпрати писмо до председателя на парламента с искане да бъде изслушан по конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи. Той обаче е на двудневно посещение в европейския парламент.

Прокуратурата VS парламента: Историите на седемте депутати, чийто имунитет иска Гешев

С 16 гласа за и 4 против в понеделник ВСС освободи от длъжност главния прокурор Иван Гешев. Той не присъства на гласуването, защото отпътува за Страсбург в същия ден. Във вторник, след 15-минутно изслушване в Комисията на ЕП, обвинител номер 1 коментира, че ще изчака решението на КС и Указа на Радев за отстраняването му