Правителството ще предостави две от почивните си бази на ВМА
Правителството ще предостави две от почивните си бази на ВМА / снимка: БГНЕС
Правителството ще предостави две от почивните си бази на ВМА
22661
Правителството ще предостави две от почивните си бази на ВМА
  • Правителството ще предостави две от почивните си бази на ВМА

Министерският съвет прехвърля две от своите почивни бази - в Хисаря и в Наречен, за ползване от Военномедицинската академия, съобщи директорът на болницата генерал Стоян Тонев. Той каза това при представянето на обновени звена към Катедрата по урология, Катедрата по травматология и отделението по ендопротезиране. През ВМА годишно минават 420 хиляди пациенти, а в болницата се приемат и цивилни граждани.

Премиерът Бойко Борисов, който също беше на откриването, каза, че от цивилни ще могат да се ползват и базите в Хисаря и Наречен. Борисов даде ВМА за пример:

Бойко Борисов: „Начинът, по който е структурирана тази болница - апаратурата, абсолютно новите операционни зали, но най-вече апаратурата, която е за десетки милиони, дава възможно най-качественото здравеопазване в момента в Европа и света. Защото имаме най-добрата техника, най-добрите хирурзи. Искам да благодаря на всички, които помагат за трансплантациите. Откакто започнахме да говорим на тази тема, са се увеличили няколко пъти. Надявам се, че постепенно ще се оправят нещата. Мисля, че темпото, с което работя в момента, е изключително добро, включително и в здравеопазването".