Бойко Борисов
Бойко Борисов / Министерски съвет
Правителството ще даде старт на проекта за изграждане на Седми блок на АЕЦ “Козлодуй” по време на редовното заседание на кабинета, което ще се проведе онлайн чрез видеоконферентна връзка. 

За задвижването на проект за изграждането на Седми блок на атомната ни електроцентрала съобщи във вторник премиерът, който пристигна в Козлодуй, заедно с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и от министрите на финансите и на енергетиката.

По думите на премиера вече е направена оценка за въздействието на площадката. Там ще се изгражда голяма мощност, за която ще се търси нова американска технология.

„Вече достатъчно се напатихме като държава да плащаме и след това да не става. Ние само плащаме и стоят като паметници. По-добре при най-добри условия, за да не ме обвинят – нова технология, американска технология, най-съвременната технология, 70 години после да може да работи, пълна диверсификация на енергията, както на газа, така и на ядрената енергия, използване на целия капацитет”, каза още Борисов за Седми блок на атомната централа.