/ БГНЕС
Сто и двайсет декара посеви са спасени от пожари от екипи на регионалните служби "ПБЗН" в Сливен и Твърдица на 10 август. Това съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Единият пожар е възникнал около 15 часа от запалени сухи треви в землището на град Шивачево, местността Суванлъка, като е бил ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Твърдица, без да причини преки материални щети, спасени са 20 декара посеви. Два екипа от Сливен са гасили около обед пожар в село Младово, който също е тръгнал от запалени сухи треви.

Произшествието е ликвидирано, без да причини преки материални щети, спасени са 100 декара посеви.

Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети, в землището на град Шивачево, кв."Надежда" в Сливен и в землището на новозагорските села Караново и Съдиево.

Един екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал за запалена вила в района на местност „Рамануша“ край Сливен. Сигналът е получен в 17.37 часа. Спасена е сградата. Унищожени са домашно имущество, покривна конструкция и техника. Причината за пожара е късо съединение в захранването на телевизор. При произшествието няма пострадали. 

Междувременно огнеборци гасиха и запален автомобил в града. Произшествието е възникнало по време на движение на колата, собственост на 25-годишна жена от Сливен. Причината за пожара е техническа неизправност. Спасен е автомобилът. Унищожени са ел.проводници и съединения. Няма пострадали. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен.