Проливни дъждове валяха в Карловско, Пазарджишко и Смолянско в съботния следобед. На места паднаха и градушки.

Пороен дъжд наводни къщи и дворове в Баня

Пороен дъжд и градушка се изсипаха този следобед в град Баня, община Карлово. Час и половина е валял интензивен дъжд, а за кратко - и град. Пожарникари и местните хора се заеха след това да отводняват дворове, приземни етажи и мазета на къщи и площи. Наводнена е и къщата на кмета на града Стамен Гешев, потвърди самият той. Засегнати са фирмен офис и хотел.
 

градушка Чепеларе Пампорово
Dariknews.bg

Дъжд с градушка се изсипа в района на Чепеларе и Пампорово (СНИМКИ)

В събота следобед обилен дъжд, придружен с градушка, се изсипа в района на Чепеларе и Пампорово. Ледените късове с големина на грахово зърно се изсипаха този следобед в околностите на курорта и родопския град, както и по пътя за село Проглед.

По улиците в Чепеларе потекоха "реки" вследствие на проливния дъжд.

Заради гръмотевичните бури в Смолянско имаше редица сигнали за проблеми с електричеството в населени места.
 

Къща в смолянското село Подвис
Община Смолян

Къща в смолянското село Подвис, която се намира до дере, е с наводнена изба, съобщават от общинската администрация. От проливните дъждове и силната градушка дерето се е напълнило и  има опасност  да подкопае основите на къщата. Досега такъв проблем е нямало, защото дерето не се е пълнило, посочи кметът на Подвис Радослав Чаушев. В къщата живеят три семейства. Хората веднага са започнали да изграждат диги и се опитват да пробият дерето, за да изтече водата. Асфалтът по улиците в селото също се е надигнал от проливните дъждове.
 

Къща в смолянското село Подвис
Община Смолян


Проливните и продължителни дъждове, които се изляха през последните дни в Родопите,  прекъснаха пътя за три смолянски села. Това са Градът, Ряка и Катраница, съобщи зам.-кметът инж. Мариана Цекова, цитирана от пресцентъра на общината.
 

пропадане път
netinfo

Причината за прекъснатата връзка е пропадане на пътя на около 3 км от село Градът. Сериозно количество земна маса се е свлякла и подкопала пътното платно. Преминаването на автомобили е забранено, като има поставена необходимата сигнализация и пътни знаци за целта.

Обходният път до трите села е през село Тикале и връзката му с черен път през Градът, оттам за Ряка и Катраница.

Поройни дъждове и градушки удариха и Пазарджишко в събота. В много населени места са унищожени насаждения, нанесени са и леки щети по сгради, съобщиха източници на Дарик.
 

порой село Сбор
Иван Вълков, село Сбор

Стихията засегна сериозно селата Левски и Сбор в община Панагюрище. Жители съобщават за наводнени дворове и мазета. Безнадеждно смачкани от едрите капки са младите растения на домати, пипер, подправки, бобови култури. По-леки поражения има по овощните дръвчета.

В селата Свобода и Смилец, община Стрелча, е паднала градушка (вижте видеото, заснето от Николай Гагов, жителна село Свобода). Зеленчуковите градини са съсипани, лозите и дръвчетата - също. Има сигнали за спукани прозорци и протекли покриви на къщи.
 
 

Потоп

Публикувахте от Николай Гагов в 3 юни 2017 г.
Буря се е извила и във Велинградския край.

За момента от ресорните служби не са оповестили обобщена информация, тъй като огледите и оценяването на щетите се правят след спиране на валежите.