Протестът в София приключи без нарушения на обществения ред
Започна 11-тия поред антиправителствен протест в столицата. Недоволните започнаха да се събират около фонтана пред президентството и към 19:00 часа числеността им се увеличава, като непрекъснато идват още хора.

БГНЕС

БГНЕС

Гражданите настояват за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

БГНЕС

От утре е обявено, че протестите ще протичат по друг начин - като национална стачка още от сутринта, за да се блокира парламента, където трябва да започнат дебатите по внесения вот на недоверие.

БГНЕС

В същото време от СДВР призовават протеста да остане мирен и да не се спира работата на институциите.

БГНЕС

Междувременно през целия ден днес и към настоящия момент сънародниците ни в чужбина също изразяват подкрепата си за протестиращите в София и страната.

БГНЕС

На площада ораторите от т.нар. „отровно трио” - Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, прочетоха декларация до европейските посланици. От трибуната се изказа и пострадалият студент в Хага Евгени Марчев, срещу когото беше употребена полицейска сила и приет в „Пирогов”.

Протестиращите скандират „Бъдеще за младите”, „Всички вън”, мощно барабанене и надуване на свирки придружават всяко изказване на участниците в протеста.

Протестът в София приключи без нарушения на обществения ред, съобщиха от полицията. От МВР отново напомнят на участниците в протестните действия за спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Охраната, осъществявана от полицейските служители е с цел опазване на спокойствието на гражданите.
БГНЕС