Полицай ще съди фоторепортера Емил Иванов за клевета
Полицай ще съди фоторепортера Емил Иванов за клевета / снимка: Sofia Photo Agency
„Не сме били фоторепортера на вестник „Експрес” Емил Иванов. Той отказа да изпълни полицейско разпореждане, но сам предостави личната си карта и доброволно изтри снимките от фотоапарата. Насилие въобще не сe налагаше. След това той започна да ни псува и сам се търкаляше по тротоара, като викаше "Убиват ме" – това разказаха в специално интервю за Дарик полицаите от Столична дирекция на полицията (СДП), за които фоторепортерът твърди, че са го били.

Дарик радио разполага с копие от постановлението за отказ да се образува досъдебно производство по случая от 21 май 2007 година. То е подписано от полк. Георги Крумов – заместник на Софийския военноокръжен прокурор. В него са представени три медицински експертизи, разпити на свидетели, работещи около съдебната палата и полицаите, участвали в полицейската операция. Представени са и данни от детектора на лъжата, който показва, че полицаите не лъжат.

Интервюто с двама от полицаите от СДП Илия Иванов и Стефан Огнянов (който ще заведе дело за клевета срещу фоторепортера) четете тук.