Погребаха тримата младежи, загинали при катастрофата в Перник
Погребаха тримата младежи, загинали при катастрофата в Перник / netinfo
В Перник погребаха тримата младежи, жертви на катастрофата, при която пияна шофьорка влезе в насрещното движение и връхлетя върху колата на жертвите. На погребението беше и главният прокурор Борис Велчев, който е шеф на майката на една от жертвите – Александра Ненова.

Борис Велчев и други висши магистрати поднесоха лично съболезнованията си по време на траурната церемония на гробищата в Перник на семейството на загиналата при катастрофата в Перник 19-годишна студентка Александра Ненова. Момичето е дъщеря на бившия окръжен прокурор на Перник Марияна Борисова, която работи в Апелативна прокуратура в София.

Стотици роднини, близки, приятели на опечалените семейства се стекоха в гробищния парк, където бяха погребани тримата загинали младежи. 19-годишната студентка в Пловдив София Русева и приятелят й Светослав Йонев, са положени в съседни гробове.

В четвъртък в Природо-математическата гимназия, където са учили тримата, ще се проведе мълчаливо бдение.

Окръжната прокуратура в Перник внесе искане за постоянен арест на 35-годишната Живка Илиева, която в пияно състояние предизвика катастрофата в понеделник вечерта на вътрешноградската магистрала.