Пловдивска община блокира „Тракия”, ако не получи канализация
Пловдивска община блокира „Тракия”, ако не получи канализация / netinfo
Жители на Раковски ще блокират автомагистрала „Тракия” след две седмици, ако до дотогава не получат отговор от премиера Станишев на искането си държавата да отпусне 200 млн. лева на общината за належащи инфраструктурни обекти. Това обяви днес председателят на новосъздадения Обществен съвет за спасение на Община Раковски Йосиф Делгянски.

Той обясни, че искат парите на траншове за срок от пет години. 5000 жители на общината са се подписали под декларация, в която сред най-спешните проблеми е посочено изграждането на канализация. Тя трябва да подмени съществуващите сега над 1000 помийни ями, които са потенциален източник на епидемии.

Жителите на общината настояват и за възстановяване на моста над река Стряма, чието падане при наводненията миналата година прекъсна главния път Пловдив – Раковски. От инициативния комитет добавиха, че декларацията и подписката вече са получени в Министерски съвет и показаха обратната разписка на пратката. Тя е съдържала и покана към премиера да посети Раковски до 10 юни в удобно за него време.

Други новини от Пловдив