Петранка Василева е жената, която изчезна край Нови пазар
Петранка Василева е жената, която изчезна край Нови пазар / netinfo
38-годишната Петранка Василева от с. Мировци е изчезналата край Нови пазар жена. Това съобщи в интервю за Дарик кметът на града Васил Тонев. Той каза още, че в издирването й участват 35 души от полицията, жандармерията, пожарната и гражданска защита.

Жената работи във фирма „Глас Комерс” в Нови пазар и всеки ден се е прибирала пеша или на автостоп за родното си село. Тръгнала е към Мировци около 15:30 ч. вчера. По-късно е сигнализирала в пожарната, че се е изгубила. В 17:30 ч. от пожарната са подали сигнал в община Нови пазар. Веднага е било организирано издирването на Петранка Василева.

Васил Тонев каза, че тя е имала мобилен телефон, по който, през 10 минути, са поддържали връзка с нея. Жената обаче не е могла да обясни къде се намира. За последно са се чули около 19:35 ч., след това тя не е отговаряла на обажданията. С помощта на мобилния оператор е било засечено най-вероятното местоположение на Петранка Василева – на 150 метра от село Стоян Михайловски. Издирването й в този участък обаче не е дало резултат.

По-рано днес в община Нови пазар бе обявено бедствено положение. Според Васил Тонев, от два дни без хляб са жителите на селата Избул, Жилино, Беджене и Мировци. Блокирани са пътищата до всички населени места в Новопазарско. Г-н Тонев каза, че ако няма вятър, до края на днешния ден ще бъде осигурен достъп до всички села.