/ БГНЕС
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков написа във Фейсбук, че "Възраждане" създава фалшив страх в много хора, че в училище има  „хомосексуална пропаганда“. 


"За да прокара един фашистки текст в закон "Възраждане" създаде фалшив страх в много хора, че в училище има  „хомосексуална пропаганда“. Реално "Възраждане" използва децата и училищата, за да направи своята политическа пропаганда на база на страх. Създаде изкуствен проблем, за да раздели обществото, и засили противопоставянето между хората. Те в това са най-добри", пише Кирил Петков.

"Пропагандата в училище и сега е забранена, и партийната, и религиозната, и тази за сексуалната ориентация. Всичко в училище първо трябва да бъде одобрено от Министерството на образованието и реално проблем и сега няма. ППДБ сме твърдо против всякаква пропаганда в училищата. Там трябва да се трупат знания без каквато и да е пропаганда!", пише още той. 

Петков заявява, че е горд, че е гласувал против този закон, който по думите му, разделя по изкуствен начин обществото.

"Гласувах против този закон, защото е измислен, да вкарва фалшив страх на родителите, да застрашава учителите и да прокарва фашистки дефиниции в нашето законодателство. Аз лично ще направя, всичко възможно да сменим текста на закона, не защото не си обичам децата, а точно защото ги обичам и искам да живеят в свободна държава и където фашизмът не е част от техния живот", пише Петков.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня