Петков: Направено е всичко за спасяването на хората от пожара в Бургас
Петков: Направено е всичко за спасяването на хората от пожара в Бургас / снимка: БГНЕС
15 души остават в болницата в Бургас след вчерашния пожар в сградата на РИОКОЗ. Голяма част от обгазените ще бъдат изписани. Цялата техника е изведена практически веднага и да се каже, че има забавяне е некоректно към служителите и към организацията която беше направена за спасяването на хората. Това каза днес в Бургас министърът на вътрешните работи Румен Петков по повод вчерашния голям пожар в града, при който загинаха две жени.

„Друг е въпросът, че техниката е недостатъчна и до голяма степен е амортизирана”, каза още министър Петков. Той допълни че, липсват лични предпазни средства за пожарникарите, служителите на полицията също не разполагат с такива за използване в подобни кризисни ситуации.

„Вчерашният ден бе демонстрация на героизъм от тези хора и това, което те направиха, заслужава дълбок поклон, защото спасиха над 40 човешки живота”, каза вътрешният министър. Той допълни, че разчита на съдействието на Областна управа и е готов на разговори с бизнеса и представителите на местната администрацията с цел обезпечаването на най-необходимото за полицията.

Създадената е специална комисия за разследване на причините за пожара на сградата на РИОКОЗ. Вътрешният министър съобщи, че ще бъдат наградени полицаите, активно участвали в акцията вчера. По-рано той посети в болницата полицая от Първо РПУ Диян Лазаров, който беше приет в реанимация след като нееднократно беше влизал за извежда хора от сградата без самият той да е имал лични предпазни средства.

Министър Петков днес е в Бургаски регион и по повод откриването на сградата на полицейския участък в Несебър и тази на новото РПУ в Камено.

Други новини от Бургас