Кирил Петков
Кирил Петков / Георги Димитров
Но трябва да сме сигурни, че като например в Столична община има четири пъти повече инвестиционен разход, подчерта премиерът
Когато видяхме примери от Столична община, където една лампа струва над 5000 лева, а същата лампа 1570 лева, и едновременно с това получихме желание за още финансова помощ. Дали част от тези общини имат нужда от тези пари, които харчат четири пъти повече, отколкото прага на своите инвестиционни разходи. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на парламентарен контрол по отношение на енергийната тема.

"Поканили сме всяка на община, която има нужда от помощ, готови сме да помогнем на всяка една от тях. Но трябва да сме сигурни, че като например в Столична община има четири пъти повече инвестиционен разход", разкри Петков.

Фандъкова също разпореди проверки на уличното осветление на София

Той коментира и помощите за промишления ток. "Вече има помощи от 250 лева на мегаватчас за промишления ток. Има разследвания на МВР за тези цени. Защо общините трябва да се притесняват, ние ги поканихме. Ние обявихме, че ще има проверка дали са харчени парите по най-добрия публичен и прозрачен начин. Учудващо е, обаче, че няма общини, които не са дошли с конкретни искания", посочи той.