Пенсионер осъди Е.ОН за 24 150 лв.
Пенсионер осъди Е.ОН за 24 150 лв. / Sofia Photo Agency, архив
Пенсионер осъди Е.ОН за 24 150 лв.
57186
Пенсионер осъди Е.ОН за 24 150 лв.
  • Пенсионер осъди Е.ОН за 24 150 лв.

66-годишен пенсионер от русенското село Кошов спечели рекордно обезщетение от Е.ОН, след като Върховният касационен съд не допусна обжалване на решението на Окръжния съд в Русе. Информацията пред Дарик потвърди и адвокатът на русенеца Даниела Иванова.

Според решението на магистратите електроразпределителното дружеството трябва да плати 24 150 лв. на Иван Петров. Семейството му води близо четири години спорове в съда, след като през март 2008 г. е извършена проверка на електромера на семейната къща в Кошов. От дружеството заявяват, че уредът е манипулиран и искат титулярът на партидата да плати тока си за шест месеца назад, но преизчислен в максимални киловати за сумата от 1800 лв. Семейството не е съгласно и отказва с мотива, че таблото се намира извън къщата. Започват съдебни дела, първо във Варна, след това и в Русе.

Окръжният съд в дунавския град произнася присъдата като основният мотив, с който се отхвърлят претенциите на Е.ОН, е, че електромерът е тяхна собственост и дружеството е длъжно да следи как работи.

Други новини от Русе