/ ДПС
"Предизборната кампания се превърна в изпитание по зрелост за лидерите на управляващите партии. В последните дни Бойко Борисов, Кирил Петков и Атанас Атанасов се замерват през медиите с обвинения и ултиматуми. Неизменно въвличайки ДПС в безсмислените си разправии. Настоявам лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да не използват ДПС в предизборните си кампании. Още повече, че зрелостта и силата на една политическа партия е в способността й да търси и намира диалог и съгласие". Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски

По думите му ДПС е и ще остане партия на диалога.

"Призовавам лидерите веднага да престанат с ултиматумите, защото неделя ще мине и трябва да седнат на една маса и да управляват заедно, в името на спокойствието и сигурността на хората. Време е политическите лидери да осъзнаят, че политиката не е детска градина", подчерта Пеевски.

Той допълни, че за страната ни е най-важно да бъде съхранена нейната евроатлантическа идентичност.

"Нямаме право на отстъпление от това да има евроатлантическо правителство и го дължим на българските граждани. И нека лидерите си припомнят, че България е по-голяма от интересите на всяка една партия. Държавата може да бъде управлявана добре само в съгласие и ДПС допринася и ще продължи да дава приноса си за този процес", каза още Пеевски.
ДПС