Пеевски попаднал в аферата Яневагейт заради сериозните му властови позиции
Пеевски попаднал в аферата Яневагейт заради сериозните му властови позиции / снимка: БГНЕС

Заради сериозните му „властови позиции" Делян Пеевски е бил намесен в разговора между Румяна Ченалова и бившата шефка на Софийския градски съд.

Цацаров и Янева упражнявали контрол по определени търговски дела, твърди Румяна Ченалова

В последната част на скандалните записи, които от седмици "изтичат" през сайта "Биволъ", двете съдийки отново обсъждат отстраняването на Янева от шефския й пост заради делото "Червей". Като за финал обаче най-накрая се появи и името на влиятелния депутат от ДПС Делян Пеевски.

И "Делян" изскочи от аферата "Яневагейт"

Тази сутрин пред журналисти Румяна Ченалова, която отново даде показания пред разследващите в ДАНС, потвърди за разговора и заяви, че Пеевски е познат на Янева.

"Явно той се е обадил някъде във връзка с този казус", отговори съдийката на въпроса каква е ролята на депутата и допълни, че сериозните властови позиции и познанството на Пеевски с премиера и главния прокурор са публична тайна.

Ченалова: Янева правеше елегантни намеци как да се решават дела

"Определено има намеса в съдебната система и не знам този проблем как ще се реши", беше последният коментар по случая на Румяна Ченалова. Другата седмица тя отново ще дава показания пред разследващите.