Уволнената дисциплинарно съдийка Румяна Ченалова потвърди, че в изтеклите разговори с бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева са говорили за Делян Пеевски.

„Предполагам, че става дума за депутата Делян Пеевски, тъй като Владимира Янева имаше контакти с него, и тя не го е крила", заяви Ченалова в интервю за „Здравей, България" по Нова телевизия.

Цацаров и Янева упражнявали контрол по определени търговски дела, твърди Румяна Ченалова

В последната част на разговора, публикуван на сайта "Биволъ", двете заедно с неизвестен мъж отново обсъждат отстраняването на Янева от СГС заради делото "Червей". Ченалова казва: "Делян е говорил с двамата. И изведнъж се появява тва чудо". От контекста се разбира, че "двамата" са премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров. Ченалова пита кой е този човек, който е по-силен и от Борисов, и от Цацаров, и от самия "Делян". Кой "може да наклони везните"?

Лозан Панов иска президентът да се намеси в скандала „Яневагейт“

Пред Нова телевизия Ченалова добави, че й е трудно да си спомни какво точно са си говорили: „От записите личи, че има намеса и определени хора от трите власти поддържат контакти и решават определени въпроси или съдби по един нерегламентиран начин".

Ченалова: Янева правеше елегантни намеци как да се решават дела

Ченалова отново отрече да е правила или разпространявала записите: „Не съм правила тези записи и не съм ги публикувала. Не съм сигурна дали на записите се чуват откъси от един разговор или от няколко разговора. Никога не съм търсена от политици, аз съм твърде малка, за да ме търси някой".

По думите й, когато се е произнасяла в своите актове, винаги се е съобразявала със закона.