Пашата не се яви по делото за убийството на Бай Миле
Пашата не се яви по делото за убийството на Бай Миле / Sofia Photo Agency

Румен Николов - Пашата не се яви по делото за убийството на Милчо Бонев, известен като Бай Миле. Николов е редовно призован от 29 януари, но е изпратил болничен лист от Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" до съда, в който уверява, че е болен и това е причината, поради която не може да се яви.

За съдебното заседание е призован и лидерът на ДСБ Иван Костов, който обаче все още не е дошъл в съдебната зала. Той е изпратил свой представител, който заяви пред съда, че Костов е на разположение, но заради служебните си ангажименти към момента ще остане в парламента и когато се стигне до неговия график, той ще се яви пред съда.

По делото за убийството на Милчо Бонев, което стана на 30 юли 2004 година, са подсъдими Тихомир Дочев, Илиан Георгиев, Георги Стефанов и Анатолий Мънков. Освен за убийството на Бай Миле те са подсъдими и за убийството на охранителите на Бонев - Любомир Николов, Георги Узунов, Веселин Миланов, Милен Колев, Методи Маринков. Всички те бяха убити в ресторант "Градина" до стадион "Славия" на 30 юли 2004 година.

Делото продължава с разпит на свидетели.