/ БГНЕС
Парламентът ще обсъди на второ четене промени в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2017 г. Това предвижда програмата на депутатите за тази седмица.
 
В програмата е заложено и приемане на правила за избор на двама заместник-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН) - единият ще е ръководител на управлението "Надзор на инвестиционната дейност", а другият ще оглави управлението "Осигурителен надзор".
 
Депутатите ще обсъдят създаването на Временна комисия за проучване на изпълнението на процедурата за избор на нов тип боен самолет, предложена от Цветан Цветанов от ГЕРБ и от група народни представители.
 
В програмата са включени още първо четене на промени в Закона за Българската агенция по безопасност на храните, в Закона за военните паметници, в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както и ратификация на Рамково споразумение за заем между Банката за развитие на Съвета на Европа и Република България.
 
В рамките на парламентарния контрол в петък ще се състоят разисквания по две питания на депутати от "БСП за България" - едното към министъра на енергетиката Теменужка Петкова, а другото към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.