Софийският апелативен съд не можа да даде отново ход на заседанието по делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, предаде БГНЕС.

Следващото насрочено заседание е за началото на октомври месец. Днес заседанието бе отменено поради липсата на Кристиан Николов. Беше представен фиш в съда, който декларира, че е Николов е бил контактен с болен от COVID-19 - неговата майка и след преглед от Спешна помощ е установено, че той има симптоми на COVID.

В София вече има улица на името на Милен Цветков (СНИМКИ)

Журналистът Милен Цветков бе пометен докато чака в автомобила си на червен светофар. Николов, под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост, блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол „Парадайз център” в София навръх Великден 2020 година.

Той е единствен обвиняем по делото. На 4 март тази година бе признат от Софийски градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.