Отложиха делото срещу Маргините заради болестта на Големия
Отложиха делото срещу Маргините заради болестта на Големия / netinfo
Софийски градски съд не даде ход по същество, но изслуша медицински експертизи по делото срещу Красимир и Николай Маринови – Маргините, Иво Карагеоргиев, Светлин Карагеоргиев, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев. Те са обвинени, че са подготвяли покушение срещу генерала от запаса от МВР Любен Гоцев, убития Иван Тодоров–Доктора и бизнесмена Никола Дамянов. Мярката за неотклонение и на двамата братя Маринови беше изменена от „Задържане под стража” на „Домашен арест”.

Причина за отлагането на процеса стана неявяването на Красимир Маринов в съдебната зала. Съдът прие представените от защитата на Маринов болничен лист и протокол от контролен преглед от болница "Св. Иван Рилски" и счете причината за отсъствието на подсъдимия за уважителна. Брат му Николай Маринов беше в съдебна зала.

Според съдебно-медицинската експертиза за здравословното състояние на Красимир Маринов, подсъдимият изпитва остатъчна болка след претърпяната от него операция от дискова херния, макар че има подобрение. Той е контактен, адекватен, продължава да се оплаква обаче от леки болки, има нужда от придружител. Според експертите след два три месеца рехабилитация и възстановяване ще може да се заключи какво всъщност е реалното му състояние.

Заключението на вещите лица на това заседание беше, че Красимир МариновГолемия Маргин не може да участва адекватно в съдебния процес. Съдът прие тази медицинска експертиза, въпреки че прокурорите по делото видимо се усъмниха в нея и поставиха искане за повторна експертиза за актуалното му здравословно състояние, направена обаче от други вещи лица.

Съдът отложи делото за 17 май, когато призовани трябва да бъдат Красимир Маринов и Николай Маринов.