Откраднаха компютъра на Манолов с данни за Кремиковци
Откраднаха компютъра на Манолов с данни за Кремиковци / netinfo

Личният компютър на вицепрезидента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов е бил откраднат в четвъртък вечерта. Липсват и 300 лв. от касата на блока, където живее синдикалният лидер. Самият Манолов е разбрал за кражбата късно, след като се е завърнал от Брюксел.

За година и половина това е третият поред обир от дома на Манолов. Той предположи, че компютърът е откраднат заради съдържащата се в него информация.

Като пример Манолов посочи данните, с които разполага за комбината „Кремиковци”: „Това за „Кремиковци” беше плод на упорит труд на много хора, без преувеличение – от Китай до Америка. Но аз ви моля – нека не се концентрираме само и единствено върху „Кремиковци” – там имаше и други неща”.

На въпрос дали може да посочи определени лица, Манолов заяви: „Всеки един по веригата, всеки един от участниците би могъл да има интерес, в този случай аз не мога да се спра на когото и да било. Предполагам, че и другите играчи знаят това, което аз знам. На всички би им било интересно да знаят аз какво знам”.

Манолов заяви още, че въпреки случилото се няма от какво да се страхува и че информацията не е загубена.

„Отказвам да им стана роб. Ако целта е била някой да ме уплаши, криво си е направил сметката. Знам как се пази информация – нося я в нещо мъничко, което ми виси на врата, надявам се да не ми откъснат главата. Трябва да си истински глупак, за да си оставя нещата само в компютъра, аз не съм”, каза още Димитър Манолов.