Отцепникът от ГЕРБ оттегли заявлението си за напускане
Отцепникът от ГЕРБ оттегли заявлението си за напускане / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Отцепникът от ГЕРБ оттегли заявлението си за напускане
72504
Отцепникът от ГЕРБ оттегли заявлението си за напускане
  • Отцепникът от ГЕРБ оттегли заявлението си за напускане

Депутатът от ГЕРБ Даниел Георгиев, който вчера подаде молба за напускане на парламентарната си група, днес сам обяви, че е подал нова молба за анулиране на първата и така остава в партията.

Новината за напускането му дойде вчера от лидера на политическа партия "България без цензура" Николай Бареков, който обяви, че Георгиев ще е четвъртият отцепник от партията на Бойко Борисов.

Даниел Георгиев обясни, че остава в ГЕРБ заради Бойко Борисов и няма намерение да напуска партията.

Народният представител Даниел Георгиев определи оставката си от ГЕРБ през вчерашния ден като нестандартна реакция:

„Нестандартната реакция от моя страна вчера беше провокирана от последици от месеци назад статии за моята личност и за моето име - ще напускам политическа партия ГЕРБ, ще напускам групата, ще се отцепвам. Имаше период, в който влизах в обяснителен режим, но по-провокиращото в мен беше това, че внушенията, които се създаваха с месеците, започнаха леко и нормално да будят съмнения в някои мои колеги, особено в областта и в структурите. Затова бях провокиран, внесох молбата вчера. И двете молби са с една и съща дата, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба и веднага влезе втората молба, която е по моите собствени убеждения и анулира първата. Мисля, че по този начин вече сложих край на спекулите около моето име", каза още Георгиев.

Депутатът заяви категорично, че не е "вербуван" от нито една политическа сила.