Отбиват движение заради укрепването на тунел
Отбиват движение заради укрепването на тунел / cнимкa: Sofia Photo Agency

В полунощ ще бъде отбито движението за осем часа през град Дупница, за да бъдат извършени укрепителни дейности на тунела, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов след като свика спешно съвещание заради сигнали, че единствената работеща тръба на тунела е пропукана. По думите на министъра става дума за пропукване на туркетната облицовка, която също трябва да се укрепи. „По мнение на строители ще са необходими около шест-седем часа за извършване на ремонтните дейности”, допълни министър Гагаузов.

Същевременно ще бъде направено предложение до Министерството на финансите за продължаване на финансирането по другата тръба на тунела. „Очакваме в порядъка на два месеца-два месеца и половина да бъде завършена и да бъде въведена в експлоатация втората тръба на тунела”, подчерта министър Асен Гагаузов.

„Спирането на движението ще бъде във възможно най-спокойното откъм трафик време, за да може максимално да се избегнат затруднения. Избрали сме най-добрия момент – и за пътуващите, и за хората, които ще бъдат безспорно потърпевши от пренасочването на трафика”, каза министър Гагаузов.

Зам.-министър Димчо Михалевски подчерта, че над 92% от строителните дейности по втората тръба на тунела са завършени. “Важното е, че се реагира навреме, а не когато е станала голяма беда и се нуждаем от много повече средства за отстраняването й”, допълни зам.-министър Савин Ковачев.