Осъдиха Кирил Рашков и семейството му за неплатени данъци
Осъдиха Кирил Рашков и семейството му за неплатени данъци / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Окръжният съд в Пловдив осъди Кирил Рашков и неговите роднини за неплатени данъци в особено големи размери. Фамилията не се е издължила на държавата за периода 2002 - 2010 година.

На Рашков, неговата съпругата Костадинка, сина му Ангел и снахата Гергина е наложено административно наказание глоба в размер на 5 000 лв. за всеки от тях.

Костадинка Рашкова бе осъдена условно на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години.

Кирил Рашков не е платил данъци за 51 хиляди лв., но по-късно е внесъл в бюджета сумата с лихвите. Ангел като физическо лице и управител на фирма не е платил данъци в размер на близо 70 000 лв. Неплатените данъци за Костадинка и Гергина са съответно за 13 и 32 хил. лв.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство. Подсъдимите признават обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Кирил Рашков, Ангел Рашков и Гергина Рашкова са внесли в бюджета дължимите от тях данъци заедно с лихвите, поради което се освобождават от наказателна отговорност и им се налага максималната по закон глоба. Костадинка Рашкова е по-тежко наказание, тъй като не е внесла дължимите данъци. Присъдата подлежи на обжалване.

Други новини от Пловдив