Осъден за блудство с пациентка санитар продължава да работи в здравното заведение
Осъден за блудство с пациентка санитар продължава да работи в здравното заведение / DarikNews.bg, архив
Пострадалата пациентка
46902
Пострадалата пациентка
Адвокатът на жената
Санитарят Любомир Билюкбашиев
  • Пострадалата пациентка
  • Адвокатът на жената
  • Санитарят Любомир Билюкбашиев

36-годишният санитар Любомир Билюкбашиев от МБАЛ "Пазарджик", който е осъден за блудство с пациентка преди три години, продължава да работи в здравното заведение. Той е блудствал с 60-годишна жена в болничния асансьор, докато тя е била под въздействието на упойка. Шефът на болницата, медицинският персонал - всички вярват в невинността на Любомир Билюбашиев, който е осъден на две инстанции. Преди 20 дни пострадалата жена срещнала отново санитаря в болницата, това я накарало да разкаже историята.

През 2005 г. 60-годишната жена от Пазарджик си счупила дясната ръка. Тя постъпила по спешност за лечение в Ортопедично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Операцията е успешна.

От операционната тя трябвало да бъде закарана с асансьор до болничната стая от санитаря Любомир Билюкбашиев. Тогава той бил на 30 години. „След като ме вкара в асансьора, асансьорът започна непрекъснато да се движи нагоре-надолу, и санитарят започна да се разкопчава. Беше с гащеризон с цип, чувах някакви странни звуци, беше ми много студено... И в един момент нещо започнах да чувствам топлина в едната ръка. Той ми стоеше от дясната страна и започна да се гаври с мен...", разказва жената.

Докато Билюкбашиев се гаврил с нея, дъщеря й я чакала повече от 40 минути пред асансьора. Когато асансьорът най-накрая спрял, Билюкбашиев обяснил на притеснената дъщеря, че е възможно майка й да започне да халюцинира. Жената се разплакала и разказала на дъщеря си какво й се е случило.

В хода на разследването е установено, че пациентката не е била третирана с упойващи вещества, които предизвикват халюцинации и е била в пълно съзнание в момента на транспортирането си до болничната стая, каза адвокатът на жената Атанас Павлов. Три години след инцидента Любомир Билюкбашиев е осъден на 2 години затвор с три години изпитателен срок.

Той е обвинен за това, че е извършил действие с цел да възбуди полово желание, без съвкупление, като е използвал безпомощното състояние на потърпевшата. Билюкбашиев трябвало да плати и 3000 лева обезщетение на пациентката. Това, което е решаващо за делото и безспорното доказателство за блудството, са специфични белези по корема на санитаря, които жената запомнила. Експертизите доказват, че той има такива.

Други новини от Пловдив