Александър Петков
Александър Петков / Министерство на отбраната
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на отбраната е освободен Александър Петков.

Това съобщиха от Министерски съвет. 

Мотиви за решението не се посочват. 

Припомняме, че Александър Петков пое поста преди година в служебния кабинет на Стефан Янев, който бе назначен от президента Румен Радев

Александър Петков е роден на 12 септември 1968 г. в гр. София. Дипломира се в УНСС като магистър по финанси и банково дело през 1994 г. По-късно завършва право в Института за следдипломна квалификация към УНСС, Център за икономика и управление. От края на 2017 г. до момента на заемането на поста „заместник-министър на отбраната“ работи в редица търговски дружества, сред които „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД и „Български енергиен холдинг“ ЕАД. Бил е директор за връзки с инвеститорите и финансово планиране в „Кепитъл Консепт Лимитед“ АД, съдружник и консултант във „Финансово-правна къща“ ООД и „Юнифайт Партнерс Груп“ ООД, както и генерален мениджър (управител) на „Блом България“ ЕООД. През своята трудова практика е заемал експертни длъжности в няколко дружества, работещи на пазарите за ценни книжа, бил е мениджър на високи позиции в дружества от застрахователния и инвестиционния сектор. Александър Петков е бил директор „Финанси и инвестиции“ в застрахователна и животозастрахователна компания „Български имоти“ АД и ръководител на отдел „Ликвидност“ в Инвестиционен посредник „Позитива“ АД, София. Владее английски и руски език.